Mikrozöldségek

Mik a mikrozöldségek?

A mikrozöldségek ehető zöldségek palántái, amiket legfőképpen a kinézetük és ízük miatt szoktak különféle ételekhez hozzá adni. Ezek általában sokkal kisebbek a megszokott zöldségeknél és még a bébi zöldségeknél is kisebbek. Népszerűségük nagyban megnőtt a drágább éttermekben. A legnépszerűbb mikrozöldségek közé tartozik a borsó, napraforgó, retek, cékla, káposzta, zeller és a mustár mikrozöldség. Kifejezetten jó tápértékkel rendelkeznek, bár az emberek többsége nem szokta őket nagyobb mennyiségben fogyasztani, de így is kitűnő vitamin és ásványianyag forrásnak minősülnek, sőt a tápértékük és vitamin tartalmuk meghaladja a felnőtt megfelelőjükét.

Csíra vagy mikrozöldség?

A mikrozöldségeket nem szabad összetéveszteni a csírákkal. Alapvető különbségek a kettő között a termelés módja. A mikrozöldségeket, mint a felnőtt megfelelőjüket földben termesztik. A csíráknál a magvakat vízben vagy vizes zsákokban áztatják, általában sötét meleg helyeken, amíg azok ki nem csíráznak. Ezek a termesztési körülmények megkönnyítik a baktériumok szaporodását, ami az ételmérgezés veszélyét hordozza magával. Mivel a mikrozöldségeket földben termesztik ezért az ételmérgezés veszélye nem magasabb, mint bármelyik másik a szuper marketekben megvásárolható zöldségnél. Másik nagy különbség, hogy a növények mely részeit forgalmazzák. A csíráknál a magtól kezdve, a gyökeret, szárat és a leveleket is árulják, míg a mikrozöldségeknél leginkább csak a szárat és leveleket szokták árusítani.

Mikrozöldség 1
Mikrozöldség 2
Mikrozöldség 3

Kinálatunk

Retek mikrozöldség

Retek mikrozöldség

??? Ft / kg

Retek mikrozöldség

Napraforgó mikrozöldség

??? Ft / kg